The Green Mile

De Stadhouderskade als plek waar je graag wilt zijn. Een betekenisvolle straat met een duidelijke identiteit en een positieve impact. Waar ruimte is voor de natuur, voor elkaar en voor duurzame initiatieven. Een plek om te wandelen, langs het water te zitten, te genieten van de bomen, te spelen en te sporten. Een plek voor toevallige ontmoetingen, circulaire, natuurlijke oplossingen, waar je je veilig voelt en die toegankelijk is. Een straat die juist uitnodigt “de straat op te gaan”, een ommetje te maken of eens stil te staan bij de natuur…. een straat die verbindt in plaats van verdringt. Een straat voor en met elkaar en de natuur.

Met elkaar genieten we van de stad. Als bewoner, bezoeker, als kind, volwassene of wat meer op leeftijd. Sportief, gezond, minder mobiel, slechtziend of van alles een beetje. Ook dieren, vogels, insecten, planten en bomen leven hier. Met respect voor alles wat leeft proberen we de Stadhouderskade tot The Green Mile te transformeren. Een groen lint door de stad, waar het juist allemaal wat rustiger mag. Wat meer bewust en wat meer omkijkend naar alles om ons heen.

The Green Mile wordt straks een 30 KM zone. Dat brengt op zichzelf al meer rust, minder lawaai en minder uitstoot. En dus meer veiligheid, minder hectiek en een toegankelijker gebied. Hierdoor is er meer mogelijk op straat met de wegen en het verkeer. Dit biedt dus nog meer kansen de straat in haar potentie te zetten en ruimte te maken voor iedereen.

Samen bouwen we aan een mooie, inclusieve en gezonde plek, als bedrijf, bewoner en gemeente. Samen slaan we de handen ineen om positieve en duurzame waarde aan de stad, mens en natuur toe te voegen.

De Stadhouderskade is straks The Green Mile, een gezondere leefomgeving, die bijdraagt aan positieve gezondheid, geluk, ecologie, biodiversiteit en ontmoeting.