Schiphol Trade Park

Schiphol Trade Park: op weg naar het meest duurzame, kwalitatieve, groene, natuur-inclusieve, innovatieve business park ter wereld.

De wereld staat voor grote uitdagingen, waaronder klimaatverandering, verlies aan biodiversiteit en een verstoord ecologisch evenwicht. Hierdoor veranderen ook de eisen, wensen, behoeftes en doelen waar een bedrijventerrein aan moet voldoen.

Deze tijden vragen om een integrale benadering, waarin niet alleen de positie van de mens wordt meegenomen, maar tevens die van de natuur. Het is namelijk niet het een of het ander, het is altijd in verbinding. We zijn zowel op een positieve als negatieve manier afhankelijk van elkaar. Het gaat om een samenwerking tussen mens en natuur die elkaar aanvullen en met elkaar meebewegen.

De ambitie van SADC is om een gebied te realiseren waar zowel mens als dier zich thuis en welkom voelen, waar naast de technische duurzaamheid nagedacht is over een gezonde leefomgeving, welzijn, sociale relevantie, ruimtelijke beleving, synergie tussen de diverse stakeholders en waar in symbiose en harmonie met de natuur wordt geleefd.

Deze ecologische visie gaat onder andere in op de uitdagingen, het eigenaarschap, de identiteit van dit gebied, educatie en de beleving. Tevens biedt het concrete antwoorden en handvaten hoe de ambitie gerealiseerd moet gaan worden door in te gaan op de ecologische verbindingen, de kaders, randvoorwaarden en soorten vaststelling.

Verder lezen? Vraag dan HIER de gehele visie op.

Verder lezen? Vraag dan hier de gehele visie op.