Skip to main content

Een aantal beeldbepalende bewoners van de Stadhouderskade en Mauritskade  heeft de ambitie om van deze doorgangsroute ‘The Green Mile’ te maken; een groene, duurzame, veilige, vitale en toekomstbestendige straat voor mens, dier èn natuur. Een betekenisvolle openbare ruimte, die uitnodigt om te wandelen, ontmoeten, sporten en natuur te beleven. De initiatiefnemers zijn voornemens samen met de bedrijven, omwonende en de gemeente een beweging op te zetten om deze ambitie te realiseren. Op 25 april wordt de aftrap gedaan en ontvangt wethouder De Vries het ontwerpend onderzoek dat is uitgevoerd en de gezamenlijk geformuleerde ambitie voor ‘The Green Mile’.

Gevaarlijk en vervuild
Van oudsher was de singel de plek om te flaneren en te verblijven. In de 20ste eeuw is de Stadhouderskade een straat geworden waar het niet prettig is om te zijn. Het is er lawaaierig, gevaarlijk en erg vervuild door het vele verkeer. Het is vergrijsd en verhard door al het steen en beton, water kan niet geborgen worden, er is weinig ruimte voor de natuur en geeft geen reden om te verblijven. Het is een gebied waar je op dit moment zo snel mogelijk weer wilt vertrekken.

Initiatiefnemers
Blendingbricks, De Nederlandsche Bank, Heineken, Hogeschool van Amsterdam, Rijksmuseum en UNStudio hebben daarom met de gemeente Amsterdam de handen in één geslagen om de Stadhouderskade te veranderen in een plek waar je graag wilt zijn. Een betekenisvolle straat met een duidelijke identiteit en een positieve impact.

De ambitie
The Green Mile wordt straks een 30 KM zone. Dat brengt op zichzelf al meer rust, minder lawaai en minder uitstoot. En dus meer veiligheid, minder hectiek en een toegankelijker gebied. Hierdoor is er meer mogelijk op straat met de wegen en het verkeer. Dit biedt dus nog meer kansen om de straat in haar potentie te zetten en ruimte te maken voor iedereen. De Stadhouderskade is straks The Green Mile, een gezondere leefomgeving, die bijdraagt aan positieve gezondheid, geluk, ecologie, biodiversiteit en ontmoeting.

Persuitnodiging voor officiële aftrap
De initiatiefnemers nodigen u graag uit voor de officiële aftrap van ‘The Green Mile – Beweging’.

Programma:

16.45 – Ontvangst bij UNStudio, Stadhouderskade 115

17.00 – Overhandiging ‘Ambitie The Green Mile’ aan Wethouder De Vries

17.15 – Wandeling over Stadhouderskade naar brug De Nederlandsche Bank

17.45 – Blik op de toekomst & drankje

Registreer u hier!

Wij zien u graag op 25 april,

Blendingbricks, De Nederlandsche Bank, Heineken, Hogeschool van Amsterdam,

Rijksmuseum, UNStudio

—————————————– Einde persbericht ——————————–
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Jacinta de Vogel (DNB)

Leave a Reply

error: